Biobrandstof, LPG, diesel, E10, fossiele brandstoffen, EU, electriciteit

‘Europese transportsector in 2050 op duurzame brandstof’

DEN HAAG – De brandstof voor de Europese transportsector kan in 2050 duurzaam zijn. Dat stelt een groep deskundigen in een rapport voor de Europese Commissie.

In het rapport wordt gesteld dat alternatieve brandstoffen, met name elektriciteit en biobrandstoffen, de fossiele varianten geleidelijk aan volledig zouden kunnen vervangen. Ook synthetische brandstoffen, methaan en LPG zijn geschikte alternatieven.

Alternatieve brandstof

De Europese Unie ziet de alternatieve brandstoffen als de ultieme oplossing om in 2050 de CO2-uitstoot met 80 tot 95 procent teruggebracht te hebben. Uit het rapport blijkt dat technische en economische aspecten én de acceptatie vanuit de markt doorslaggevend zullen zijn voor de groei van de verschillende alternatieve brandstoffen.

Volgens de experts moet het wegtransport elektriciteit gebruiken voor korte afstanden, waterstof en methanol voor middellange afstanden en bio- en synthetische brandstoffen, LNG en LPG voor lange afstanden.

E10

Over de techniek is de laatste weken nogal wat te doen. Zo zijn lang niet alle auto’s en pompinstallaties geschikt voor biobrandstof als E10. Voor de verschillende automerken is inmiddels een test ontwikkeld, voor de pompinstallaties is die op komst.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Europese transportsector in 2050 op duurzame brandstof’ | TankPro.nl
Biobrandstof, LPG, diesel, E10, fossiele brandstoffen, EU, electriciteit

‘Europese transportsector in 2050 op duurzame brandstof’

DEN HAAG – De brandstof voor de Europese transportsector kan in 2050 duurzaam zijn. Dat stelt een groep deskundigen in een rapport voor de Europese Commissie.

In het rapport wordt gesteld dat alternatieve brandstoffen, met name elektriciteit en biobrandstoffen, de fossiele varianten geleidelijk aan volledig zouden kunnen vervangen. Ook synthetische brandstoffen, methaan en LPG zijn geschikte alternatieven.

Alternatieve brandstof

De Europese Unie ziet de alternatieve brandstoffen als de ultieme oplossing om in 2050 de CO2-uitstoot met 80 tot 95 procent teruggebracht te hebben. Uit het rapport blijkt dat technische en economische aspecten én de acceptatie vanuit de markt doorslaggevend zullen zijn voor de groei van de verschillende alternatieve brandstoffen.

Volgens de experts moet het wegtransport elektriciteit gebruiken voor korte afstanden, waterstof en methanol voor middellange afstanden en bio- en synthetische brandstoffen, LNG en LPG voor lange afstanden.

E10

Over de techniek is de laatste weken nogal wat te doen. Zo zijn lang niet alle auto’s en pompinstallaties geschikt voor biobrandstof als E10. Voor de verschillende automerken is inmiddels een test ontwikkeld, voor de pompinstallaties is die op komst.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.