lpg, tankstation, bp

Dreigend tekort aan autogas bij tankstations

AMSTERDAM – Tankstations kampen met een dreigend tekort aan autogas. Door de vroeg ingetreden en strenge winter is voor het verwarmen van huizen veel meer vraag naar propaan, een van de bestanddelen van lpg.

Volgens BK-gas, een van de grootste lpg-leveranciers, is een dergelijke schaarste al jaren niet voorgekomen. De tekorten komen volgens een woordvoerder door een ‘samenloop van omstandigheden’.

Propaan

Naast de sterk verhoogde vraag naar propaan wordt volgens de zegsman door raffinaderijen bovendien minder geproduceerd. Het tekort heeft volgens BK-gas, dat vooral gas betrekt uit Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam, niets te maken met stagnerende leveranties uit Rusland.

De lpg-leverancier weet niet hoe lang het tekort zal aanhouden en hoopt dat het van tijdelijke aard is. Er wordt volgens de zegsman met man en macht gewerkt om de verkooppunten toch te kunnen bevoorraden, zo meldt Nu.nl.

Tankstations zijn vooralsnog niet zonder lpg komen te zitten, maar de literprijs van autogas is volgens de zegsman door de schaarste wel ‘extreem hoog’.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dreigend tekort aan autogas bij tankstations | TankPro.nl
lpg, tankstation, bp

Dreigend tekort aan autogas bij tankstations

AMSTERDAM – Tankstations kampen met een dreigend tekort aan autogas. Door de vroeg ingetreden en strenge winter is voor het verwarmen van huizen veel meer vraag naar propaan, een van de bestanddelen van lpg.

Volgens BK-gas, een van de grootste lpg-leveranciers, is een dergelijke schaarste al jaren niet voorgekomen. De tekorten komen volgens een woordvoerder door een ‘samenloop van omstandigheden’.

Propaan

Naast de sterk verhoogde vraag naar propaan wordt volgens de zegsman door raffinaderijen bovendien minder geproduceerd. Het tekort heeft volgens BK-gas, dat vooral gas betrekt uit Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam, niets te maken met stagnerende leveranties uit Rusland.

De lpg-leverancier weet niet hoe lang het tekort zal aanhouden en hoopt dat het van tijdelijke aard is. Er wordt volgens de zegsman met man en macht gewerkt om de verkooppunten toch te kunnen bevoorraden, zo meldt Nu.nl.

Tankstations zijn vooralsnog niet zonder lpg komen te zitten, maar de literprijs van autogas is volgens de zegsman door de schaarste wel ‘extreem hoog’.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.