tankstation, benzinepomp, Texaco

Tankstations hoeven prijzen niet verplicht te publiceren

DEN HAAG – Tankstationondernemers hoeven hun pompprijzen niet verplicht openbaar te maken op internet. Dat schrijft minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie in een brief aan de Tweede Kamer. Dat leidt tot onnodige administratieve lasten.

Een aantal leden van de Tweede Kamer wil pomphouders verplichten tot het online publiceren van actuele pompprijzen, zodat vergelijkingssites aan de consument duidelijk kunnen maken waar de goedkoopste brandstof te halen is.

Ondernemers

Maar, het zou niet alleen meer werk betekenen voor ondernemers, ook de overheid zelf zou extra tijd in de maatregel moeten stoppen. “Een wettelijke verplichting moet gehandhaafd worden. Dit leidt tot toezichtlasten voor de overheid”, aldus minister Verhagen.

De minister wil verder aanvullende informatie in het biedboek van de tankstationveilingen. De doorzet in liters per station, de kaartliters en de shopomzet moeten potentiële bieders en/of nieuwe toetreders duidelijker maken waarop zij een bod kunnen baseren.

Biedboek

Het kabinet vindt dat het voordeel van meer transparantie in de veiling door uitgebreidere biedboekinformatie opweegt tegen de nadelen. Minister Verhagen: “Dit resulteert in een nog efficiëntere veiling, waardoor de toetredingsmogelijkheden op de benzinemarkt worden bevorderd.”

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tankstations hoeven prijzen niet verplicht te publiceren | TankPro.nl
tankstation, benzinepomp, Texaco

Tankstations hoeven prijzen niet verplicht te publiceren

DEN HAAG – Tankstationondernemers hoeven hun pompprijzen niet verplicht openbaar te maken op internet. Dat schrijft minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie in een brief aan de Tweede Kamer. Dat leidt tot onnodige administratieve lasten.

Een aantal leden van de Tweede Kamer wil pomphouders verplichten tot het online publiceren van actuele pompprijzen, zodat vergelijkingssites aan de consument duidelijk kunnen maken waar de goedkoopste brandstof te halen is.

Ondernemers

Maar, het zou niet alleen meer werk betekenen voor ondernemers, ook de overheid zelf zou extra tijd in de maatregel moeten stoppen. “Een wettelijke verplichting moet gehandhaafd worden. Dit leidt tot toezichtlasten voor de overheid”, aldus minister Verhagen.

De minister wil verder aanvullende informatie in het biedboek van de tankstationveilingen. De doorzet in liters per station, de kaartliters en de shopomzet moeten potentiële bieders en/of nieuwe toetreders duidelijker maken waarop zij een bod kunnen baseren.

Biedboek

Het kabinet vindt dat het voordeel van meer transparantie in de veiling door uitgebreidere biedboekinformatie opweegt tegen de nadelen. Minister Verhagen: “Dit resulteert in een nog efficiëntere veiling, waardoor de toetredingsmogelijkheden op de benzinemarkt worden bevorderd.”

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.