BOVAG organiseert crowdfunding voor groene investeringen van leden
tot 75.000

BOVAG komt met crowdfunding zodat leden groene investering kunnen doen

Zo'n dertig procent van de BOVAG-leden is bezig met het verduurzamen van de bedrijfsvoering of gaat daar binnenkort mee starten. Foto: BOVAG, 2023

In nauwe samenwerking met crowdfundingspecialist Collin Crowdfund start brancheorganisatie BOVAG met ‘Groenfinanciering, exclusief voor BOVAG-leden’. Groenfinanciering moet BOVAG-bedrijven helpen die hun bedrijf willen verduurzamen, maar vastlopen op de financiering daarvan.

Zo’n dertig procent van de BOVAG-leden is bezig met het verduurzamen van de bedrijfsvoering of gaat daar binnenkort mee starten. Een van de meest genoemde problemen bij verduurzaming van het bedrijf is de financiering van de groene ambities, zo blijkt uit de jongste BOVAG Ondernemersmonitor. Met name via grootbanken is het verkrijgen van een financiering voor bedrijven in de mobiliteitssector de afgelopen jaren moeilijker geworden. Daarom heeft BOVAG voor zijn leden inzicht gegeven in alternatieve, non-bancaire financiers. Een stap verder gaat BOVAG met Collin Crowdfund, de grootste aanbieder van crowdfunding in Nederland.

Duurzaam

BOVAG-leden kunnen bij Groenfinanciering terecht voor het financieren van investeringen met een duurzaamheidskarakter tot 75.000 euro. De looptijd van de financiering is vijf jaar. Op mijn.bovag.nl staat een lijst met investeringen die hiervoor in aanmerking komen. Mocht een lening onverhoopt niet terugbetaald kunnen worden, dan is er voor de investeerders een gunstige garantstelling die in nauwe samenwerking tussen BOVAG en Collin Crowdfund is vormgegeven.
Ondernemers die in zee gaan met Groenfinanciering betalen naast rente en aflossing ook 0,07 procent per jaar administratiekosten (en 2 procent afsluitkosten), met een minimum van 950 euro afsluitkosten. Beide gerekend vanuit de hoofdsom.

Snel aan de slag

“Uitgangspunt voor BOVAG is dat onze leden snel aan de slag kunnen met verduurzaming”, zegt financieel directeur George de Booij van BOVAG. “Zodat die ondernemers klaar zijn voor de toekomst en snel goed meedoen in de transitie. Daarbij is ook een snelle terugverdientijd van groot belang voor onze leden. Zonnepanelen of een waterpomp heb je tegenwoordig al gauw in pakweg vijf jaar terugverdiend. Maar ledverlichting of optimaliseren van de compressor al in een jaar!”

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.