Klanten kunnen zelf thee scheppen bij tankshops van Shell

deli2go harrijn 09092011

Shell is voor zijn tankshops een samenwerking gestart met het bedrijf Mevrouw Cha. Deze theespecialist heeft een concept ontwikkeld waarbij bezoekers van de shops zelf hun thee kunnen scheppen. Het warme drankconcept wordt toegepast bij zowel Deli2Go-shops als bij winkels met de nieuwe Deli by Shell-formule.

Mevrouw Cha is een bedrijf van Linda Appelman. Zij heeft zich de laatste jaren volledig gespecialiseerd in thee. Uit verschillende landen heeft ze theesoorten geselecteerd die ze in het concept toepast, bijvoorbeeld uit China, Rusland en Zuid-Afrika.

“Thee wordt steeds belangrijker in de categorie warme dranken”, aldus de initiatiefnemers van de samenwerking. “Dat merk je bijvoorbeeld als je om thee vraagt in een goed restaurant. Dan krijg je tegenwoordig een theekaart.” Bij een aantal Shell-stations is nu ook kwaliteitsthee verkrijgbaar van Mevrouw Cha, middels een speciaal ontwikkeld theemeubel.

Theesommelier

Appelman heeft in het verleden gewerkt als barista en als wijn- en theesommelier. Sinds vijf jaar is laatstgenoemde drank haar exclusieve passie. “In Europa laten wij een theezakje gemiddeld achttien seconden in heet water trekken. Laat je thee of je infusies, zoals rooibos, minimaal een kwartier trekken. Dan heb je een drank.” Van een infusie wordt gesproken als voor een ‘thee-achtige’ drank andere planten dan de theeplant worden gebruikt. Thee met bijmengingen van vruchten of kruiden worden ook infusies genoemd.

De samenwerking met Shell en foodpartner Bakerstreet smaakt wat Appelman betreft naar meer: “Ze kiezen voor kwaliteit en producten met een verhaal. Zo kunnen gasten ontdekken dat thee meer is dan gekleurd water waar enkele seconden een theezakje in heeft gedobberd.”

Deli by Shell

Eind 2015 werd het nieuwe shopconcept voor off-highway locaties gelanceerd: Deli by Shell. De eerste vestiging met de nieuwe formule ligt in Oisterwijk. Daarna volgende diverse andere stations. Momenteel wordt het concept naar steeds meer plekken uitgerold. Zo werd recentelijk een vestiging in Breda omgebouwd naar het nieuwe shopformat. Tevens krijgen steeds meer vestigingen een shop-in-shop van koffieketen Starbucks. Zo werd onlangs op een Shell-station in Rijswijk een Starbucks geopend.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Klanten kunnen zelf thee scheppen bij tankshops van Shell | TankPro.nl

Klanten kunnen zelf thee scheppen bij tankshops van Shell

deli2go harrijn 09092011

Shell is voor zijn tankshops een samenwerking gestart met het bedrijf Mevrouw Cha. Deze theespecialist heeft een concept ontwikkeld waarbij bezoekers van de shops zelf hun thee kunnen scheppen. Het warme drankconcept wordt toegepast bij zowel Deli2Go-shops als bij winkels met de nieuwe Deli by Shell-formule.

Mevrouw Cha is een bedrijf van Linda Appelman. Zij heeft zich de laatste jaren volledig gespecialiseerd in thee. Uit verschillende landen heeft ze theesoorten geselecteerd die ze in het concept toepast, bijvoorbeeld uit China, Rusland en Zuid-Afrika.

“Thee wordt steeds belangrijker in de categorie warme dranken”, aldus de initiatiefnemers van de samenwerking. “Dat merk je bijvoorbeeld als je om thee vraagt in een goed restaurant. Dan krijg je tegenwoordig een theekaart.” Bij een aantal Shell-stations is nu ook kwaliteitsthee verkrijgbaar van Mevrouw Cha, middels een speciaal ontwikkeld theemeubel.

Theesommelier

Appelman heeft in het verleden gewerkt als barista en als wijn- en theesommelier. Sinds vijf jaar is laatstgenoemde drank haar exclusieve passie. “In Europa laten wij een theezakje gemiddeld achttien seconden in heet water trekken. Laat je thee of je infusies, zoals rooibos, minimaal een kwartier trekken. Dan heb je een drank.” Van een infusie wordt gesproken als voor een ‘thee-achtige’ drank andere planten dan de theeplant worden gebruikt. Thee met bijmengingen van vruchten of kruiden worden ook infusies genoemd.

De samenwerking met Shell en foodpartner Bakerstreet smaakt wat Appelman betreft naar meer: “Ze kiezen voor kwaliteit en producten met een verhaal. Zo kunnen gasten ontdekken dat thee meer is dan gekleurd water waar enkele seconden een theezakje in heeft gedobberd.”

Deli by Shell

Eind 2015 werd het nieuwe shopconcept voor off-highway locaties gelanceerd: Deli by Shell. De eerste vestiging met de nieuwe formule ligt in Oisterwijk. Daarna volgende diverse andere stations. Momenteel wordt het concept naar steeds meer plekken uitgerold. Zo werd recentelijk een vestiging in Breda omgebouwd naar het nieuwe shopformat. Tevens krijgen steeds meer vestigingen een shop-in-shop van koffieketen Starbucks. Zo werd onlangs op een Shell-station in Rijswijk een Starbucks geopend.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.