DIEF-ARRESTATIE-HANDBOEIEN-WINKEL-POLITIE-DIEFSTAL-WINKELCENTRUM

Pomphouder sluit overvaller op in eigen tankstation

NLD-20040503-PIJNACKER: Een op heterdaad betrapte winkeldief wordt in de boeien geslagen. ANPFOTO KOEN SUYK/MODEL RELEASED

De eigenaar van een tankstation in Aalst heeft maandag 1 januari een overvaller in zijn eigen tankshop ingesloten. De politie kon de overvaller vervolgens zonder problemen oppakken. Een tweede verdachte die met een vluchtauto klaar stond, wist te ontkomen.

De overvaller kwam rond 16.35 uur met een mes de shop binnengelopen van het tankstations een de Maas-Waalweg in Aalst. De eigenaar had meteen in de gaten dat het hier een overval in wording betrof en sloot eerst zichzelf op in het beveiligde gedeelte achter de balie.

Opsluiten

Vervolgens sloot hij vanachter de kassa de toegangsdeur naar de shop waarop de de overvaller geen kant meer op kon. Tenslotte wist de inmiddels gealarmeerde politie de overvaller zonder problemen in te rekenen. Het gaat om een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Tiel.

Politiehelikopter

De overvaller kreeg ondersteuning van een tweede verdachte die zich met een vluchtauto in de buurt ophield. Ondanks de inzet van een politiehelikopter wist deze verdachte te ontkomen.

De politie vraagt eventuele getuigen van de overval zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844. Bijvoorbeeld getuigen die de auto voorafgaand aan de overval hebben zien staan of hebben zien wegrijden bij het tankstation of die meer kunnen vertellen over de tweede dader.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.